Projekt Loke Liseberg 2017


Bland myter och legender, med start våren 2017, kommer sagan till liv på Liseberg. En saga i två kapitel där kampen mellan ljus och mörker möts. 2017 års nyhet på Liseberg, Loke, blir Europas högsta Gyro Swing-attraktion. Spänn fast dig och sitt med ansiktet utåt och fritt hängande ben i en roterande gondol. Den kommer i sitt yttersta läge ta dig hela 42 meter upp i luften. Snubblande nära Balder – och en bra bit högre upp! I attraktionen Loke sitter man med ansiktet vänt utåt och benen hängandes i en roterande gondol som pendlar upp till 120 grader. Gondolen når i sitt yttersta läge 42 meter över marken - dubbelt så högt som föregångaren SpinRock - innan den i 100 km/h svingas rakt ner mot Balder, så nära att det känns som att attraktionerna ska kollidera. I den nordiska mytologin var Loke den lömskaste och slugaste av alla jättar i Asgård. Med list och berått mod smidde han planer att döda den godaste och mest älskade guden, Balder. I april 2017 börjar kampen mellan de båda giganterna på Liseberg. Fakta Loke: Tillverkare: Intamin Attraktionstyp: Gyro Swing Höjd, konstruktion: 27 m Maxhöjd, gondol: 42 m Maxvinkel, pendel: 120 grader Maxhastighet: 100 km/h Antal personer/åktur: 40 st Åkturens längd: 100 sek Kapacitet: 900 pers/h http://myterlegender.liseberg.se Pressmaterial: http://mynewsdesk.com/se/liseberg

#Loke

Utvalda inlägg
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Inga taggar än.
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square